26 november 2009

Topp fem skador

Eftersom jag har aningen långtråkigt idag så tänkte jag att jag kunde blogga lite mer nu medan jag äter.. Såå.. jag fick just den ursmarta idén att lista mina skador. Alltså bevis på hur galen och klumpig jag är.. Topp tio eller topp fem... topp fem tror jag, jag vill ju inte direkt skryta med hur klumpig jag är!

1. Hjärnskakningen i Romme - Ja jag åkte utan hjälm när vi åkte slalom med skolan. Ja jag åkte trix-skidor för första gången och nej, jag minns inte så jättemycket av det. Minns inte ens kraschen. Har en minneslucka på ca 15 minuter men jag fick i alla fall åka skoter och hann med 5 åk innan jag fick sluta åka för den dagen. Så resten av dagen spenderades i sjukstugan samt värmestugan innan bussen gick hemåt igen.

2. Spricka i Handleden - Mamma klippte gräset och jag gungade och sedan hoppade jag rakt på nyklippt gräs, tappar balansen och landar på armen. Gör inte det! För gips en hel sommar är INTE speciellt roligt.

3. Uppbrända händer - Håll aldrig i ett litet durkslag när ni har en GIGANTISK kastrull med kokhett vatten och pasta! Och håller ni i ett sådant - försök i alla fall att undvika att få allt kokande vatten över era händer! Huden lossnade nästan och tog ett bra tag innan jag kunde sluta ha is på händerna och arbeta som vanligt.

4. Käken ur led - Spela aldrig fotboll på Framnäs när mina kusiner är desperata över att vinna mot Danskarna. Stå i alla fall inte ivägen mellan mina kusiner och danskarnas mål! En boll på käken gör ganska ont, och att inte kunna stänga munnen på ett dygn är ganska irriterande.

5. Benhinneinflammation - Träna aldrig med nya skor, på ett nytt underlag, varje dag i flera veckor! Och känner ni en smärta i benen, ignorera den inte. Det kan bli så att du får kronisk benhinneinflammation och iom det kommer ni aldrig kunna jogga igen. Att gå i klackskor är bara att glömma, och längre shoppingturer, vandringar och liknande finns inte i min värld längre.

4 kommentarer:

ellen sa...

Aow! Det var Bella-klass på dig!

Emmy sa...

hahahha det här är bara topp fem.. mitt svullna pekfinger, jag får massa ont i näsan för att jag går in i dörrar och sådana saker har jag inte med XD

ellen sa...

Det (mindre skador och konstant full i blåmärken) känner jag iaf igen. Jag har aldrig brutit några ben, men jag har bara en del ärr från när jag gått in i saker och börjat blöda (som en gigantisk diskmaskin på jobbet) och jag har ovanan att alltid slå mig på dörrar och luckor medan jag stänger dem av någon anledning. :P

Emmy sa...

hahah jag är likadan.. dyu skulle sett mig efter ett besök på bodaborg XD mina knän var LILA med röda blodprickar i, och det höll i sig i över en vecka XD det var läskigt!

och skåpluckor är jättefarliga! :(