29 april 2010

London SÖNDAG

Söndagen börjar med att brorsan sätter sig upp i sängen och inser att idag är den stora dagen för hans del. VI SKA SE CHELSEA LIVE PÅ STAMFORD BRIDGE och jag kan se hur ögonen lyser på honom. Tyvärr är det vackra Londonvädret ett minne blott och kostymnissarna som passerar utanför vårat hotellfönster springer med kavajen över huvudet för att komma dit de nu ska utan att bli helt genomvåta. Regnmolnen hänger tungt och det luktar på något sätt London så som jag minns det. Regnvåt asfalt, avgaser och vår.

Regnet avtar efter någon timme dock och vi ger oss iväg mot tunnelbanan för att ta oss in till City där mamma vill se de vanliga attraktionerna som Big Ben, Westminister Abbey, London Eye, Downing Street, Trafalgar Square m.m. Så vi går runt där och det duggregnar bara lite i början och sedan går vi mot Piccadilly circus och upp på Regent Street i väntan på att affärerna ska öppna vid tolv. Jag hittade min drömklänning på Top Shop dagen innan men priset var ett sådant att jag var tvungen att tänka lite innan jag köpte den. Så nu när tiden fanns så var det dags att prova den. Kliver in på Top Shop två minuter efter tolv och den sitter perfekt. fem minuter senare är mamma £55 fattigare och jag är glad :D Vet bara inte riktigt när jag ska ha den då det är en typisk gå ut-klänning och jag inte går ut så ofta. Men får väl ta och göra det nu!

Brorsan vill hitta något till sin flickvän och det går ganska fort innan vi delar upp oss och jag och brorsan åker tillbaka till hotellet för att lämna av oss allt vi inhandlat under förmiddagen (som en gigantisk Edward-poster som jag inte har en aning om jag kommer få med mig den hem då den är för stor för mitt handbagage), medan mamma och pappa åker direkt till Fulham Broadway som tunnelbanestationen heter som ligger närmast Stamford Bridge. Vi möter upp mamma och pappa där efter ett tag och äter ett mycket gott mål (iaf enl. mig) på Subway innan vi går mot arenan en timma innan matchstart. Vi hittar rätt på en gång och har en hel del tid på oss att köpa souvenirer i Chelseas officiella shop och brorsan köper en jättefin tenniströja och en nyckelring och får en urtjusig påse som jag med vill ha. Frågar killen där hur mkt det kostar att bara köpa påsen och han ler mot mig och säger: "For you, it's free" Jag blev glad :D
När vi sedan går in på våra platser så är det en helt magisk känsla. Vi sitter högt upp och gräslukten slår emot en när man kommer in och man förvånas över hur maffigt det ser ut med den regnvåta gröna planen som finns långt nedanför oss.
CHelsea tar ledningen ganska snabbt och de 41.500 på läktarna brister ut i ett jubel och det är en känsla som inte går att beskriva - den måste upplevas! Jag ångrar inte att jag gick på matchen, men jag är ledsen att behöva missa ÖSKs första hemmaseger på flera matcher nu och visst att det var fantastiskt att se Chelsea spela, men för mig är det bara ett fotbollslag bland många. ÖSK är det lag jag känner för och Stamford Bridge är fantastiskt men det är inte Behrn Arena och för mig kommer Eyravallen alltid att vara den bästa arenan för mig.

Efter matchen var det en hel del ridande poliser för att styra hela folkmassan mot en enda tunnelbanestation. Sjukt bra planering i vilket fall och det flöt på otroligt smidigt. På kvällen gick jag och pappa på en liten fotorunda i området där vi bodde och jag fick en del fina kort.

3 kommentarer:

Anonym sa...

är du chelsea supporter? hahah jag är liverpool supporter ^^

Anonym sa...

det var btw från mig:

mileycyrusswe.blogg se haha :D

Emmy sa...

nej det kan jag inte säga att jag är, det är min bror som är det och när vi var i england passade vi på att se Premier Leaugefotboll och valde att se Chelsea då brorsan älskar dem =) jag gillar fotboll men föredrar mitt lokala lag ÖSK (som är bäst bäst BÄST <3)