12 februari 2010

Vampire Diaries

Så VD hade premiär i går kväll och gissa vem som kom hem från kyrkan och upptäckte sin 14åriga lillebror sittandes framför TV6 och titta på Vampyrer? Jo jag! Förvånande men mkt imponerande!

Ellen skrev ett bra inlägg om allt skitprat om att VD är Twilight-wannabe. Det är ju så att Vampire Diaries kom 1991 och Twilight 2004 så VEM HÄRMAR VEM EGENTLIGEN? Jag tycker det är dags för L.J. Smith att stämma Meyer på en STOR summa pengar då hon tjänat en hel del på en story som inte egentligen är hennes. Goda vs onda vampyrer, vegetariska vampyrer, vampyrer från Italien, Vampyrer som kan gå i solsken utan att dö, vampyr som blir kär i en människa - gör slut för att sedan försonas. Komemr det in varulvar måntro? I böckerna ja - i serien vet jag inte. Men i boken (VD) heter en varulv Quilera och i Twilight heter varulven istället Quil Atera. Bekant? Nej men VERKLIGEN. Har Meyer inte bättre fantasi än detta? Förvånande och oerhört frustrerande!

Läs Ellens inlägg i hennes blogg här
och kolla in svenska Vampire Diarieshemsidan här

3 kommentarer:

ellen sa...

Tack för länkarna!

Jag <3 Twilight, men jag trodde faktiskt Vampire Diaries skulle starta en debatt om hur originell S.M. egentligen var. Istället ifrågasätts hela VD konceptet! Jag blev chockad.

Frågan är bara om jag kanske ändå blev mer chockad över att höra om din brors intresse för VD ^^

Emmy sa...

min bror upphör aldrig att förvåna! XD

jo det trodde jag med, men vi får rätta till deras perspektiv tycker jag! För VD är bara en sisådär 13 år innan Twilight så det är helt klart tvärt om! >_<

Anonym sa...

men alla dom olika varianterna av vampyrer är ju urgamla. Det har ju varken twilight författaren eller vampire dairies författaren kommit på.