24 februari 2010

Pyskologi

Sådär nu är en ny kurs igång igen och det börjar kännas att det verkligen har börjat några dagar in i första veckan, och där är jag nu. Och ja, det har verkligen börjat. Vi håller på med utvecklingsteorier och har gått igenom psykoanalysen som är Freuds verk samt andra teoretiker vars teorier bygger på Freuds. Jag hatar psykologi och det är så att informationen aldrig tycks gå in i min hjärna av någon anledning, det är bara ren bullshit tycker jag. Vem fan vill veta hur andra tycker om utvecklingen, jag är mest intresserad av att veta vad JAG tycker och inte plugga in ett tiotal teorier om hur andra gamla gubbar tycker. Dock måste jag ge en rejäl eloge till föreläsaren vi haft i två dagar nu. Hon är strukturerad, organiserad och lyckas knyta samman teorierna till verkligheten genom massa bra och roliga exempel. Inget får en att minnas något så bra som när det är roligt. Hon lyckas nästan få mig att minnas iaf hälften av det hon sagt och det är ganska bra när det gäller mig och psykologi.

Myskologi - pyskologi BAH! jag tror jag börjar fatta den där snubben Freuds teori nu iaf. Det hade varit bra att göra det redan i gymnasiet men bättre sent än aldrig. Inte sant?(Ja, jag har stavat fel i rubriken. Det var helt medvetet)

2 kommentarer:

Erica sa...

heej li!

du verkar inte vara något superfan av psykologi men får jag sktyta lite? :D

Jag känner Freud! Eller ja, lever ju inte, men ändå..
Min pappas morfar var lärling hos Freud och gått i terapi hos honom, och en av de få som har skrivit anteckningar om det :)
Lite coolt ändå? <:

Ha det bäst <3

Emmy sa...

åhå vad häftigt KM! :D Det är det faktiskt..
nej jag är inte riktigt fan av psykologi men på uni är det iaf liiiiite bättre än på gymnasiet XD

long time no see! saknar dig KM <3
ha det BÄST! :D