30 april 2008

Beijing OS

Jag kanske går emot allas åsikter nu men jag tycker faktiskt itne att Sport och politik ska blandas ihop. Det har varit klart att Kina ska ha OS 2008 sedan 2000 och ända sedan dess har man vetat att Kina är kommunistiskt och inte så demokratiskt som de påstår sig vara.

Kina har kostat på sig BILJARDER svenska kronor för att rusta upp Peking, bygga tunnelbanor, skyskrapor, hotell, OS-byn, Arenor, Motorvägar, snygga till hela området som är flera mil i diameter, lära folket engelska m.m. Jag tycker att det är liiite sent att börja klaga nu. Flytta OS tycker endel. till var? Inget annat land har arenor klara så det räcker, och Kina har satsat så mycket på detta, det betyder så mycket för ett land på uppgång. Bojkottas OS så kommer med säkerhet Kinas ekonomi att sjunka. Vilket kommer drabba hela värden då praktiskt taget alla I-länder är beroende av Kina och dess företag. Folket som fått flytta på sig till förmån för OS kommer inte att få det bättre, snarare tvärt om. Deras framtid är beroende av ett Kina som går uppåt, inte neråt.
Är ni beredda att gå så långt bara för att ni inte ser en annan lösning i Tibet-konflikten? Alla andra konflikter då? Där finns det inget OS att bojkotta, så varför försöker ni inte lösa detta på samma sätt? Vägra köpa varor som tillverkas i Kina istället. Uttala er öppet om att Kina som demokrati inte har mänskliga rättigheter och liknande. Men OS.. visst det ligger till varje enskild idrottare att bestämma om de vill avstå, det kan inte ett lands regering bestämma. tycker iaf inte jag.
Ja, jag är för OS i Beijing och jag tycker och tror att Tibet, och allt annat kina står till skuld för kan lösas på bättre sätt än att bojkotta hela OS.

1 kommentar:

Annamaria sa...

Jättebra sagt! Det är bara korkat att bojkotta OS... Hej förresten, snygg blogg ;P //Annamaria