30 januari 2012

New York del 1

Min dröm att korsa atlanten och besöka en av världens mest välkända stad blev verklighet i november 2011 när jag och en vän åkte till New York.

Vi landade på JFK vid halv tre fredagen den 18 november och tog sedan en shuttle in till hotellet som tog ett bra tag då det var extrema bilköer hela vägen in till Manhattan. Otroligt häftigt att första gången vi såg den välkända Manhattan skyline så var det i solnedgången och hela himlen var gul/orange och skyskraporna var helt magiska. Det blev McDonalds och ett besök på Grand Central Terminal och en matmarknad innan vi somnade i vårat lyxiga hotellrum.


Lördagen bjöd på strålande sol och ca 17 grader värme och vi tog tunnelbanan till Battery Park där vi åkte till Liberty Island och Ellis Island. Väl tillbaka på fastlandet tog vi oss förbi tjuren som vaktar Wall Street, åt en Pretzel och besökte Wall St. innan vi vandrade vidare till Ground Zero och varuhuset Century 21. Där höll Freedom Tower på att byggas som är 2/3 klart nu på platsen där tvillingtornen en gång stod.Efter lite överläggning bestämde vi att då vädret var så bra så ville vi passa på att åka upp i en skyskrapa och då vi fått tips om att Rockerfeller Center var ett bättre alternativ än Empire State Building så blev det till att sätta sig på tunnelbanan för att åka uppåt på Manhattan. Ett stopp på Hamburger Heaven blev det där vi åt lunch, kalkonhamburgare som var helt magisk innan vi kom fram till Rockerfeller Plaza där även den berömda isrinken var i full gång, likaså den stora julgranen. Mitt emot Rockerfeller Center låg Radio Music City Hall där flera stora musikgalor går av stapeln. Häftigt att känna igen så många ställen trots att man aldrig varit där tidigare.
Vi åkte upp i Rockerfeller Center, i det sk. Top of the Rock som sägs ha bästa vyn på hela Manhattan och jag kan erkänna att jag nog håller med. Helt galen vy över flera av världens mest kända landmärken som Frihetsgudinnan, Empire, Central Park m.m.Dagen fortsätter i del 2

Inga kommentarer: