16 juli 2011

nektarin och hallonpaj

Jobb denna helgen, och vädret är inte toppen i vilket fall så det spelar ingen roll.. Men idag har det iaf varit lugnt på jobbet. igår var det aningen värre och jag hoppas att imorgon kväll blir lugn den med ;)

Fick en påse marknadsnougat idag, den är snart uppäten <3 jag är totalt galen när det kommer till marknadsnougat.


gjorde en helt galen paj häromdagen, här kommer receptet:
2-3 skalade nektariner i skivor
4-6 dl lätt mosade frysta hallon
3 dl socker
3 dl mjöl
margarin

gör såhär: skala och dela nektarinerna och lägg i pajformen. mosa de frysta hallonen och strö över persikorna och så att pajbottnen är helt täckt.
Blanda lika delar socker och mjöl och strö över frukten i ett jämt lager så att det precis täcker. (en vanlig pajform brukar kräva 3+3 dl mjöl och socker)
hyvla med en osthyvel på margarinet och lägg de tunna smörskivorna överst på pajen som ett smörtäcke. grädda i ugnen tills gyllenbrun.

alla typer av frukter fungerar i denna paj! gör själv en vanlig äppelpaj eller blåbärspaj med samma recept!

Inga kommentarer: