28 oktober 2010

Speak Now

GISSA VAD SOM HÄLSADE PÅ MIN BREVLÅDA IDAG?!
min alldeles egna version av Speak Now deluxe edition, och ja, jag såg brevbäraren komma och var ute på gården inom tre sekunder (springandes och skuttandes kan tilläggas). Två timmar senare än vanligt för brevbäraren som brukar komma vid 2 och var här vid 4, men jag klagar inte. Visst att jag har lyssnat på den på spotify sedan i måndags, men det låter så mycket bättre i en CD-spelare av någon anledning, och att man får hålla i CDn och se alla fina bilder, det är en helt annan känsla. Vetskapen att jag ska få se henne live hela TVÅ gånger inom de närmsta månaderna är så galen att jag inte ens kan tro det själv.tänkte att när jag nu lyssnat på skivan i några dagar så kan jag säga vad jag tycker om varje låt:
Mine: Första singeln från skivan släpptes när jag bodde i Oslo i somras, den gick på repeat i flera veckor och jag levde i den låten. Helt fantastisk melodi, underbar video som spelar upp precis det hon i låten beskriver. Det är en hoppfull låt om att växa upp, tvivla på kärleken och ändå hitta den där man minst anar det och sedan hur man trots motgångar lyckas hålla fast vid sin kärlek. Ger känsla av en mycket mer mogen Taylor, vilket stämmer. Har gått på Svensk radio ett flertal gånger faktiskt. Imponerande!
Sparks Fly: Enda låten på skivan som inte är helt ny. Hon har spelat den på en eller några live-spelningar under föregående år, och flertalet fans som hört den har efterfrågat om att få den på hennes nästa album. Taylor har gett fansen det de ville, och en något omgjord Sparks Fly är en av mina absoluta favoriter på denna skiva. början "the way you move is like a full-on rainstorm, and I'm a house of cards" är en av mina favoritcitat ur hennes låtar. En fantastisk melodi att sjunga med i och tar upp ett ämne som alla kan känna igen, en kille som lämnat henne, som inte var snäll egentligen och hon vet att han inte är bra för henne, men som får "sparks fly" när han ler och detta får en att gilla honom i alla fall.
Back to December: låten som alla fans och övriga vet, tror och hoppas är skriven till Taylor Lautner. Första sången som hon ber om ursäkt i för hur hon betett sig, och låten är fantastisk. Lugn ballad om hur hon skulle älska honom på rätt sätt om hon fick en chans till, men att om dörren är låst så förstår hon. "This is me standing in front of you telling you I'm sorry for that night". Stämmer överens otroligt bra med en händelse jag gjorde, och som jag ångrar jättemycket. passar helt ihop om man byter ut december till november. Denna låt får mig att gråta
Speak Now: Om hur det är att ens ex gifter sig med en annan som är helt fel för honom, och hur viktigt det är att säga något vid rätt tillfälle eller innan det är för sent. Speak Now or forever hold your peace. Härlig melodi, men inte en av mina favoriter på skivan.
Dear John: Skriven till artisten och låtskrivaren John Mayer - troligtvis. De ska ha haft en kort romans och i låten sjunger Swift om hur hon grät hela vägen hem, hur hon slutade svara i telefonen och hur hon inte orkar vara med i hans mörka lekar längre. hur han kunde göra såhär mot en 19åring i klänning. Lugn låt med otroligt mycket känsla och man hör att hon är berörd av händelsen. Dock inte heller här en av mina favoriter.
Mean: riktig countrydänga med otroligt klatchig refräng. Gillar den skarpt. Om en som hela tiden trycker ner henne och säger elaka saker till henne, hur hon går med huvudet nerböjt och är trött på den eviga kritiken. hon slår tillbaka med att "någon dag kommer jag bo i en stor stad, vara så stor att du inte kommer kunna nå mig, allt du kommer vara är elak". fantastisk låt.
The Story of Us: om ett ex hon saknar, de möttes på en show, satt i publiken med vägrade låta sig påverkas av den andre och låtsades att de inte existerade för varandra. "I'm standing alone in a crowded room" och hur hon ångrar sig, vill säga något men inte gör det. känslan att vara helt ensam, att aldirg ha hört en sådan stark tystnad, och om att inte våga säga att man saknar en. sjukt bra låt, man kan säkert känna igen sig, och lite mer rockigt än Swifts vanliga låtar.
Never Grow Up: lugnaste låten på skivan, om att inte vilja växa upp, om att stå på egna ben och att ta vara på tiden du har. Fin låt, tårar i ögonen får jag minsann
Enchanted: Om att möta någon som man direkt känner att det här känns rätt. en som förtrollar en och man hoppas att han inte är upptagen eller har någon som väntar på honom.m Otroligt fin låt, lagom tempo. Otroligt välskriven.
Better Then Revenge: Om någon som verkar ha snott hennes pojkvän när hon minst anade det. Hur det är att låtsas som inget hänt för att sedan tala ut och säga att jag minsann är bäst på att hämnas. Det är Taylor, inte minst genom att kalla henne för hora. (she's better known for the things she does on the mattress). men otroligt bra uptempolåt.
Innocent: Om Kanyes ingripande på VMA förra året. Hon säger klart och tydligt att hon inte är arg för det han gjort, att vi alla gör misstag och att hans stjärna fortfarande lyser klar för henne. Otroligt bra gjort att inte vara för arg. Dock trycker hon ner honom lite om att livet måste varit enklare som liten när alla tog hand om en och att en dag kommer han med att växa upp. men det får han ta då han gjorde som han gjorde.
Haunted: hur någon hon älskar lämnat henne, nåt går fel och han är allt hon vill ha, men han blir kall och lämnar henne. Min absoluta favorit på skivan tillsammans med Sparks Fly. otroligt bra sånginsats och denna typ av musik - lite evanescence sound, passar Taylor perfekt.
Last Kiss: Verkar handla om Joe Jonas om man ska tolka det rätt. om ord och löften, hur han lämnade henne, hur hon minns regnet och hur hon aldrig trodde att de skulle ha en sista kyss att minnas. mycket sorgsen låt som dryper av ånger över hur det kunde sluta såhär. gillar skarpt
Long Live: om hur detta kommer att bli ihågkommet, hur hon känner om hennes karriär. Bra låt, tillägnad fansen och hennes band.
-----
Ours: lugn låt, helt underbar och flera säger att de förstår varför denna inte platsade på den vanliga skivan - det tycker då inte jag. Jag gillar denna jättemycket. om att inte veta vad andra tycker, att inte bry sig, för kärleken är vår och inte er.
If This Was a Movie: om ett förhållande som inte gått så bra, men om livet varit en film hade han kommit tillbaka tills nu. Jättefin sång.
Superman: jättefin låt, men jag har inte riktigt kommit fram till vad de handlar om ännu ;)
Back to December - akustisk: helt fantastisk version, jag älskar den och kan inte bestämma mig om den är bättre än originalet.
Haunted - akustisk: älskar, älskar, älskar låten i originalform för jag totalt avgudar Taylor när hon sjunger mer uptempo och lite rockigare. Men SJUTTON vad bra den här låten är akustisk också. helt fantastisk. även i originalversionen hör man hur otroligt mycket hon har utvecklats röstmässigt, men här visar hon verkligen upp den fantastiska rösten. Jag älskar dig Taylor
+ 3 US versions av Mine, Back To December, Story of Us

3 kommentarer:

Tonja sa...

hej! såg din kommentar på taylorswiftsweden.se den här: "hej har ni sett att om man kollar i låttexterna som kommer med albumet så står vissa bokstäver med versaler. Läser man enbart dem i varje låt får man olika ord/ meddelanden. eh.
i Mine står det Toby
Sparks Fly: Portland, Oregon
back to december: Tay
speak now: you always regret what you dont say
dear john: loved you from the very first day
mean: i thought you got me
the story of us: cmt awards
never grow up: moved out in july
enchanted: adam
better than revenge: you thought i would forget
innocent: life is full of little interruptions
haunted: still to this day
last kiss: forever and always
long live: for you"

JAG VISSTE DET jag har försökt och letat efter dessa budskap, det är likadant på Fearless tror jag :D och allt stämmer ju på Back to december tex, "tay" och på Last kiss "forevre and alway" JAG VISSTE ATT DEN VAR TILL JOE!!! Nu fick jag det bekräftat med :D Nu ska jag bara försöka lista ut vem "adam" är...det kan ju vara någon som inte är känd men endå, har du något förslag? :D <3

Emmy sa...

jag h¨ller med på att fundera på adam, varför hon har Toby på Mine, och så vem Haunted är till.. Men det kommer nog krypa fram så småning om. ;)

Izza sa...

Jag tror att Better than revenge är om Camilla Belle.
Eftersom hon typ stal ju Joe från henne.