01 december 2011

Enchanting New York

Här kommer min reseberättelse om Taylors New York. Den övriga berättelsen om denna fantastiska stad kommer kanske imorgon ;)

Konsertupplevelsen tas inte alls upp i detta inlägg då det finns lite i inlägget under, samt kommer publiceras på en annan hemsida. länkar dit när det inlägget är ute.
EDIT: här finns konsertberättelsen -> Taylorswiftsweden.se

Redan i passkontrollen på Heathrow i London börjar frågorna från amerikanskt håll att strömma in. Vad ska vi göra i USA, var ska vi bo, har vi med oss merchandise osv.. De blev rätt glada när vi sa att det var konsert på The Garden som förde oss över havet och tullinspektionen gick nästintill smärtfritt.. de var inte så glada att jag hade en locktång med mig då det är nåt med elektriska prylar och jag fick dyrt och heligt intyga att jag köpt den, packat ner den, att den inte varit utomlands förut, att den inte varit på reparation osv. (om ni ska resa till USA, se om ni kan undvika så mkt elektriska prylar som möjligt) men det gick bra iaf skulle ju ha den till frisyren jag planerat till konserten, lockigt och uppvikt så det blir kort och sådär fint.

Det första jag gjorde i Taylor-anda var att byta om inne på H&M (provade klänningen jag hade på konserten!!) då Back To December började spelas i högtalarna. Jag är oerhört tacksam att det inte finns kameror i omklädningsrum för då hade de som ser dessa skrattat ihjäl sig åt min reaktion. Jag dansade för fullt och hade the time of my life där inne i omklädningsrummet - med kläderna på trekvart för inte hade jag tid att få på mig kläder när de spelar Taylor liksom!!! Iaf kommer vi vidare till Macy's som är världens största varuhus. och det första jag gör är att gå vilse. eh. så jag frågar en snäll kvinna som delar ut luktprov på Wonderstruck om var sjutton jag hittar parfymavdelningen och hon är mycket vänlig att visa mig vägen (var typ en kilometer att gå, eller inte, men nästan) och väl där finns det typ tio miljoner paket att välja på. och jag får en enorm beslutsångest, men tänker att nu är jag här, den luktar fantastiskt gott - så varför inte köpa det stora paketet? jag kommer ångra mig om jag inte gör det. Så det gör jag. Och det coolaste är kartongen allt ligger i, och papperspåsen man får allt i tror jag, de är så sjukt fina! Stora paketet gav 300 lyckliga fans chansen att träffa Taylor vid lanseringen av parfymen i oktober. Det innehåller bad-gel, bodylotion, stor parfymflaska, två samples och en doftgrej. en väska, inte den finare varianten eller en T-shirt ingår med, valde väskan.Glad i hågen går jag vidare till Forever 21 och hittar där en grå tröja med ett stort guldigt hjärta på (ser ut som den Taylor har som är vit med rött hjärta - fast andra färger) och jag är kär. Jag köper den och en gul stickad mössa som Taylor haft förra vintern. och i kassan säljer de Taylor Swift kalendrar som jag såklart måste köpa en av.


The Garden ligger precis bredvid där så vi spanar in läget lite.. på stora skärmen över arenan blinkar reklamen för Taylors konsert förbi och jag blir glad!

Vid Times Square hittar jag covergirlprodukter så passar på att köpa Taylors märke Nature Luxe, både läppgloss, foundation, mascara och rouge. provar dem på hotellet - foundationen är GRYMT bra. mkt bättre än den jag har hemma. Går även att köpa pianoböcker i en affär där och alla hennes skivor i karaeokeversion, köper pianoboken av Speak Now


Gick förbi Radio Music City Hall där Taylor sjöng You Belong With Me på taket av en taxibil. (ni vet den där händelsen med Kanye West som Taylor inte pratar om i intervjuer när han slet mikrofonen ur handen på henne? Det hände här inne fem minuter innan hon skulle ut på biltaket och sjunga!) Det låg bara något kvarter från hotellet så gick förbi där massa gånger.I Central Park besöktes platsen där hon går över en bro i Thanksgivingspecialen då Speak Now lanserades. Platsen där hon sjöng Back To December var avstängd då de planerade om eller nåt så den gick inte att nå ;/

Kollar på AMA och Taylors intervju av 60 minutes på TV. på riktigt! lokal tid och allt. helt sjukt kul att kunna se sådana musikgalor live på en normal tid och inte tre på natten. Hennes intervju och hon på galan var superkul att se, och så hade Maria somnat när hon vann Album of the Year men mina glädjerop väckte henne så hon hörde tacktalet iaf.

Köpte Live CD/DVDn inne på Barnes and Nobles då han i kassan berättade för mig att den var Zon 0 vilket innebär att alla zoner 1,2,3, och 4 kan se/lyssna på den. USA är som ni vet zon 1 och europa zon 2 så det går inte att köpa sånt annars. De hade en hel vägg med skivor jag kunde köpa men kände inte för att köpa Demis Unbroken eller Justin Beibers Mistletoe iaf xD


Var inne på Antropologie och köpte ett förkläde som fick mig att tänka på Taylor. Vet inte varför, men det var sjuuuuukt fint och jag blev kär i det, trots att det var så dyrt! När jag gick för att betala såg jag nåt i ögonvrån som fick mig att hajja till.. en klänning som liknade den Taylor hade vid lanseringen av Wonderstruck och tro det eller ej men visst var det den! 3.500kr kostade den så vågade inte prova den men DET VAR DEN! Sjukt fin i verkligheten alltså! hittade en till som Taylor haft vid ett Meet and Greet ;)
när jag gick förbi Macy's innan jag skulle till flygplatsen så delade de ut gratis affischer på Taylor, jag tog glatt en hahah :D

Inga kommentarer: