05 oktober 2012

C-uppsats!

Just nu är jag så jättenära att uppfylla en av mina största drömmar. Sedan jag var 6 år har jag drömt om att arbeta inom vården och hjälpa människor som mår dåligt. När man läst klart termin 3 på sjuksköterskeprogrammet så är man färdig undersköterska så jag har redan i ett år arbetat med att vårda sjuka människor men jag har aldrig haft det stora ansvaret att ta hand om en avdelning. Om drygt tre månader har jag det ansvaret och jag kan inte riktigt förstå att jag tagit mig så här långt. Vägen har varit krokig och haft många hinder. Jag tog ett välbehövligt studieuppehåll förra hösten och mina klasskamrater blev legitimerade sjuksköterskor i juni, och självklart känns det lite surt att jag inte var där då också, men jag behövde ta den hösten och göra andra saker. Det har gjort att jag lärt mig otroligt mycket, växt som människa och det har jag haft nytta av sedan. Mina praktiker som var darriga innan jag tog uppehållet och jag var nära att missa dem, och efter uppehållet har det bara varit min rädsla att missa fler praktiker som gjort att jag inte vågat ta för mig lika mycket. Min första praktik i termin 5 gick så bra att jag fick sommarjobb där och nu för mindre än en månad sedan ringde chefens chef och erbjöd mig fast tjänst som sjuksköterska inom verksamheten. jag går ut i januari och jag fick erbjudande jag inte ens sökt redan i september. Jag blev otroligt glad och det visar att mina sjuksköterskekolleger den sommaren inte bara sa att de ville ha mig som kollega utan de menade det.

C-uppsatsen flyter på bra, hade handledning igår och jag och min skrivpartner har kommit längre än de andra grupperna och dessutom fick jag mycket beröm för mitt sätt att uttrycka mig i skrift. Jag har hört det många gånger av nästan varenda lärare när man måste lämna in skriftliga arbeten men det gör mig lika glad varje gång. Jag har en pappa som är lärare på gymnasienivå och som själv var bäst i sin klass med ett missat VG på hela sin utbildning (5,5 år). Pappa har funnits där sedan jag växte upp och det är tack vare att han hjälpt mig med språket hela mitt liv som jag idag besitter det språkbruk jag får sådant beröm för. Självklart läser pappa fortfarande igenom allt jag lämnar in men det är väldigt sällan han rättar språket i texterna, det är mer innehållet han kommenterar. Det lärarna inte behöver veta är att 8 sidor resultat i uppsatsen skrevs på en eftermiddag. Förarbetet tog två dagar iofs, men jag fixade ihop resultatdelen som de berömde så mycket på bara några timmar. jag sa att det tog tre dagar och över det var de imponerade.

Vi fick så pass bra kritik även efter de andra grupperna lämnat rummet så fortsatte vi prata lite och det gör mig så otroligt glad, att vi bestämde oss för att ta ledigt. Helt ledigt i hela två dagar! Jag ska passa på att städa lägenheten, baka och laga mat inför morgondagens släktträff och så ringde världens bästa mormor och bjöd in mig på lunch med henne och världens bästa morfar idag.

Så två dagar ledigt och sedan ska vi slutföra sista backen upp med c-uppsatsen och så har jag bara en kurs kvar =)

Inga kommentarer: